- Advertisement -
МакедонијаПравдаСиндикат

Синдикатот на УПОЗ со писмо бара од Дескоска да се ангажира за решавање на проблемите во судството

Синдикатот на УПОЗ - Работник
383views

Синдикатот на УПОЗ денеска испрати писмо до министерката за правда, Рената Дескоска  во кое бара таа да се заложи и да помогне во надминување на проблемите во судството кои се причина за незадоволство и штрајкови.

Од УПОЗ потсетуваат дека бараат враќање на парите од штрајкот во 2016 година, итна измена на Законот за судска служба со која поинаку ќе се определи позицијата на судската служба и учество на нивни претставник во Судскиот буџетски совет и во Советот на судска служба.

„Сметаме дека само на тој начин и со Ваша поддршка, која досега ја имавме, можеме да сметаме дека незадоволствата, протестите и штрајковите во судовите треба да бидат минато“, пишува во писмото, пишува МКД.

Целосниот текст прочитајте го тука