СветСиндикат

Синдикатот Независност од фабриката ФЦА: Фиат работи повторно, прашањето е до кога?

Српски Фиат работи повторно, прашањето е до кога? - Работник
48views

Производството на моделот „500L“ продолжи во фабриката „Fiat Chrysler Automobiles Serbia“ (FCA), по паузата што траеше од 9 до 20 октомври поради испраќање на работници во производство на платено отсуство, соопшти синдикатот на FCA „Независност“

Синдикатот Независност од фабриката ФЦА за агенцијата Бета изјави дека работниците од вчера повторно биле на своите работни места, како и дека нема официјално известување за работниците од раководителите за можен нов прекин на работата.

Сепак, претседателот на тој синдикат, Зоран Станиќ, рече дека имал информации преку добавувачи, за кои ФКА информира, дека до крајот на овој месец тие ќе работат само до четврток, 22 октомври, и се очекува ново платено отсуство од петок до почетокот на ноември.

Според Станиќ, прекините ќе бидат во ноември и декември. Тој верува дека ФЦА во Крагуевац во 2020 година ќе има вкупно околу 60 работни дена.

Извор: bizlife.rs