- Advertisement -
СветСиндикат

Синдикат на фудбалерите: Играчите да не тренираат на загадениот воздух

Синдикат на фудбалерите - Работник
207views

Големото аерозагадување кое со денови ја гуши Србија и го отежнува секојдневието на граѓаните, го загрозува и здравјето на професионалните спортисти кои овие денови тренираат во ризични услови. 

По тој повод се огласил и синдикатот на професионалните фудбалери и ја повикал Фудбалската федерација на Србија на итно прекинување на сите активности на фудбалерите од домашните клубови, за тие да бидат поштедени од последиците. Ова особено важи за најзагрозените градови.

Advertisement

 

Advertisement

Advertisement
Advertisement