- Advertisement -
Uncategorised

Синдикат „Слога“: Вработените преку агенција се третираат како робови

Синдикат „Слога“ - Работник
305views

Синдикатот „Слога“ оценил денеска дека Предлог законот за агенциско вработување дозволува сите работодавачи, освен во државната управа и локалната самоуправа, можат да ги изнајмуваат сите свои работници преку агенција.

Во соопштение на синдикатот наведено е дека актуелното мнозинство во Собранието на Србија не би требало да гласа за предложените прописи „и да не застанува на страната на крупниот капитал, светските и домашните тајкуни кои работниците преку овој закон ги гледаат исклучиво како робови, а не како неопходни партнери во создавање на профит“.