Синдикат

МакедонијаНовостиСиндикат

Ралповски на средба со Министерот за администрација Минчев: Поставени се повеќе барања

Претседателот на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија, Благоја Ралповски заедно со претставници од Синдикатот на администрација и државна управа

Read More
МакедонијаНовостиСиндикат

ССНМ: Медиумите да преземат превентивни мерки за заштита при работа на медиумските работници на високи температури

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници апелира до одговорните лица во македонските медиуми да им овозможат соодветна заштита на

Read More
МакедонијаНовости

„Дигитализацијата на локалните услуги во фокусот на двете министерства, процесот забрзано ќе се движи напред“

Министерот за локална самоуправа Златко Перински денеска имаше состанок со министерот за дигитална трансформација Стефан Андоновски и со претседателот на

Read More
МакедонијаНовостиСиндикат

Одржан настан за локална евалуација на активностите во рамките на проектот YouWell

Во рамките на Erasmus+ проектот (2022-1-BG01-KA220-SCH-000085901): Sustaining Young Teachers’ Wellbeing at School – YouWell (Одржување на благосостојбата на младите наставници

Read More
НовостиСиндикат

Основан Регионален синдикален Совет на синдикатите за образование

Основан Регионален синдикален Совет на синдикатите за образование Репрезентативните синдикати на образованието од Босна и Херцеговина, Словенија, Хрватска, Србија, Црна

Read More
МакедонијаНовостиСиндикат

Синдикатите на нож го пречекаа барањето на градежниот сектор за укинување на недела неработен ден

Синдикатите на нож го пречекаа барањето на градежниот сектор за укинување на недела неработен ден како поддршка за за нивната

Read More
МакедонијаНовостиСиндикат

Завршија спортските игри на СОНК: Над 200 натпреварувачи ја освоија титулата победник

Фејсбук статус на Претседателот на СОНК, Јаким Неделков: Завршија спортските игри на СОНК – 2024 година. Во одлична спортска атмосфера

Read More