- Advertisement -
ЗанимливостиМагазинНаука

СИТЕ ЛУЃЕ ИМААТ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19 ВО СВОЈОТ ДОМ

СИТЕ ЛУЃЕ ИМААТ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД -19 ВО СВОЈОТ ДОМ - Работник
48.5Kviews

Ќе започнам со прашањето:

Дали знаевте дека медицината од Ташкент е заслужено водечка медицина во поранешниот СССР?

За време на Втората светска војна, во Ташкент беше создадена целосна палета научни мисли  и трудови во областа на медицината во СССР. 

Во пролетта 2020 година, во екот на првиот бран на пандемијата, тие објавија научно точни и исклучително корисни информации за КОВИД-19 низ целиот свет:

МНОГУ Е ВАЖНО СИТЕ ДА ЗНААТ СЕ !!!
ЗАТОА ШТО ОВА Е ГОЛЕМА и интересна вест !!!

Погледнете за што станува збор:

Ташкент, 21 март 2020 година
Шухрат ХАЛИЛОВ
(кандидат за медицински науки):

Главната опасност од вирусот КОВИД-19 е тоа што, пред сè, влијае на имунолошкиот систем. Тек откако ќе го нападне имунолошкиот систем, потоа може да влијае на ткивата на белите дробови. Временската разлика помеѓу овие два бранови (напад прво на имонулошкиот систем а потоа на белодробно ткиво) е токму она што го нарекуваме „период на инкубација“. Ние често користиме термини како „силен“ или „слаб“ имунитет. Сепак, луѓето практично не знаат што е тоа. Покрај тоа, повеќето лекари имаат многу малку идеја за структурата на имунолошкиот систем и функционалноста на неговите одделни делови.

Затоа, овој текст е треба добро да се разбере.

Ќе се обидам да го објаснам механизмот на влијанието на вирусот КОВИД-19 врз човечкото тело, на наједноставен и достапен начин, во форма на теза.

80% од целиот имунолошки систем е концентриран во мукозниот и субмукозниот слој на тенкото црево во форма на лимфоидно ткиво и неговите акумулации. Лимфоидното ткиво произведува антитела (Т-, Б-, Г- итн), како и разни видови на имуноглобулини.

Антителата, преку лимфниот систем, влегуваат во долниот дел на кавее вената, срцето и откако ќе поминат низ белодробната циркулација, тие влегуваат во системската циркулација и се шират низ целото тело. Ова го зголемува имунитетот на ткивото, вклучувајќи го и сопствениот имунитет на ткивото на белите дробови.

КОВИД-19, мешајќи се со храна за време на оброците, влегува во цревата и почнува да го уништува лимфоидното ткиво. Како резултат, зафатеното лимфоидно ткиво престанува да произведува лимфоцити и имуноглобулини. Така, имунолошкиот систем е уништен поради тоа имунитетот на ткивата во белите дробови е значително и сериозно ослабен. Од овој момент започнува вториот бран на нападот од овој вирус врз веќе незаштитеното ткиво на белите дробови, што се манифестира со тешка пневмонија, која некогаш завршува со смрт.

Во моментов, сите мерки против епидемијата се насочени кон спречување на влегувањето на корона вирусот во белите дробови, што како принцип е исклучително скап и во пракса  не целосно ефикасен. Дополнително сите терапевтски мерки се насочени само кон борба против компликациите во форма на пневмонија. 

Треба да се разбере дека КОВИД-19 претставува закана многу години и децении. Она што денес го имаме е само првиот бран на пандемијата, можно е да има и други бранови. Во исто време, сите превентивни и терапевтски мерки се насочени кон корона вирусот локализиран во белите дробови, додека зачетокот на вирусот кој е во тенките црева не се третира воопшто.

Постојат многу природни производи кои не само што имаат антибактериски својства, туку и директно влијаат на вирусите, убивајќи ги. Најефикасен во тој поглед е ЛУКОТ !!!

Доколку пиете 2/3 чаша вода со лук секој ден, тогаш тој веднаш влегува во тенкото црево и почнува да го убива КОВИД -19, веднаш !!!

Лукот ги постигнува следниве ефекти:

– „УБИЕН“ КОВИД-19 престанува да го уништува лимфоидното ткиво на тенкото црево.

– Како резултат, лимфоидното ткиво продолжува да функционира правилно, т.е.
произведува антитела и имуноглобулини;

– Оштетениот имунолошки систем брзо се опоравува и зајакнува, што доведува до значително зголемување на имунитетот во белодробното ткиво.

– Ова создава непобедлива бариера за вирусот КОВИД-19, за микробите (стафилококи, итн.), како и за габите, кои исто така претставуваат значителна опасност во случај на пневмонија од корона вирус.

– Под влијание на „вода со лук“, во тенкото црево се одвива многу интересен процес од повеќе етапи.

– КОВИД – 19 е толку ослабен и „уништен“ од „водата со лук“, што не е ништо друго освен природна вакцина, природно формирана во внатрешноста на човечкото тело.

Како што знаете, создавањето на вештачка вакцина бара супер-опремена и скапа лабораторија и работа на високо квалификуван персонал. Работата за создавање вештачка вакцина трае 6-9 месеци, а индустриското производство е многу скапо и трае долго.

– По земањето „вода со лук“, природната вакцина се формира во тенкото црево, за 30-40 минути и целосно бесплатно.
– Природната вакцина почнува активно да формира специфичен имунитет против КОВИД-19.

Затоа, синџирот на деструктивни патолошки настани во човечкото тело, предизвикани од КОВИД-19, е скршен и уништен на самиот почеток и не може да прогресира. Телото на тој начин се бори и го поразува КОВИД-19 на најприроден начин, а истовремено и на испланиран начин. Во исто време, итниот и стресен начин на борба на телото е целосно исклучен, а организмот има време да ја подготви и испланира борбата против вирусот.

Како резултат на тоа, епидемијата престанува за неколку дена. Земајќи „вода од лук“,
како анти-епидемиолошки протокол, може да се примени за еден ден низ целата земја, меѓу целото население. Основниот патоген морфолошки супстрат целосно ќе исчезне за еден или два дена.

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА НА „ВОДА СО ЛУК“

1. Едно излупено чешне лук се сече на половина во попречна насока, се става во порцелански чајник и се полни со вода на собна температура. Ова се прави наутро.
2. До вечер, “водата со лук” е подготвена за употреба.
Мора да се консумира 2/3 чаша, 3-4 часа по последниот оброк, навечер, пред спиење.
3. Следниот ден, повторете го процесот на подготовка на “лук во вода” со свеж лук, едно чешне лук.
4. Продолжете да земате вода од лук еден месец.

За тоа време, ќе се формира специфичен имунитет против КОВИД-19.

Р. М. Хаитов, Б. В. Пинегин
(ова е лицето кое го напишало првиот или еден од првите учебници за имунологија).

Извор: homoverbum.com