- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Скопјеинфо: Господине извинете, но мора да си заминете!

Господине извинете, но мора да си заминете! - Работник
292views

Господине извинете, но мора да се заминете, веќе е 24 часот.  Светлата се изгаснаа, а гостите продолжија со дискусијата и муабетот во темница.  Официјалното работно време на угостителските објекти во летниот период е до 1 часот по полноќ во летниот период, но дел од рестораните во Скопје затвораат порано.  Скратеното работно време е истакнато на место кое не е видливо и најчесто гостите се затекнати кога ќе им кажат дека мора да заминат.

Велат „секогаш муштеријата е во право“, но се чини дека ова не важи за голем дел од угостителските локали во градот. Скопјанец раскажува за негативното искуство кое го имал во рибен ресторан кој се наоѓа во една од скопските населби во близина на реката Вардар, пишува Скопјеинфо.

Целосниот текст можете да го прочитате тука