- Advertisement -
Правда

Скопје помеѓу најзагадените градови во светот

Скопје помеѓу - Работник
305views

Скопје е повторно се наоѓа меѓу најзагадените градови во светот. На листата која ја објави ер вижуал, главниот град се наоѓа на деветата позиција.

Пред нас се Белград и Сараево а веднаш зад Скопје се наоѓа главниот град на Бугарија, Софија.

Синоќа најлош воздух дишеа жителите на Куманово, Гази Баба и Карпош, а најзагадена скопска населба беше Аеродром. Висока загаденоста имаше и кај ректорат и.

Извор: 24 вести