- Advertisement -
ПравдаСветСиндикат

Слога: Владата да ја повлече одредбата за Одбрабената индустрија на Србија

Слога: Владата да ја повлече - Работник
274views
Синдикатот Слога побарал Владата на Србија да ја повлече одредбата за формирање на компанијата „Одбрабена индустрија на Србија“ и јавниот обвинител конечно да започне истрага за измамамите во наменската индустрија.

„Бараме од Владата на Србија веднаш да ја повлече спорната одредба, а јавниот обвинител да покрене истрага за измамите за кои на големо зборува и домашната и светската јавност, но не и нашето државно обвинителство кое упорно молчи на оваа тема“, наведено е во соопштението на Слога.

Компанијата „Одбрабена индустрија на Србија“ формирана е со одредба од страна на Владата на Србија која ја сочинуваат фабрики на наменска индустрија и оние кои се бават со давање на услуги од специјална намена, обидувајќи се со обединување да се прикријат сите досегашни незаконски работења и измами во војната индустрија и таа да се претвори во приватна сопственост, оценува Слога.