- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Совети за превенција од Корона вирусот за здравствените работници

Совети за превенција - Работник
634views

Македонското Здружение за заштита при работа во соработка со Лекарската Комора издаде презентација за превенција и спречувања на појавата на Корона вирусот кај здравствените работниците коишто се најмногу изложени на овој вирус.

Во неа се наведени сите мерки коишто треба да ги преземат здравствените работници за да можат да се заштитат од потенцијалното заразување при контакт со веќе заразено лице.

Презентацијата можете да ја преземете тука