ПравдаСветСветот на работникот

Совет на ЕУ: Дистанца или маска и хигиената се задолжителни кај колективниот превоз на патници

Совет на ЕУ - Работник
98views

Советот на ЕУ донесе мерки за враќање на довербата на патниците и работниците со минимизирање на ризикот од инфекција во прекуграничните системи за колективен превоз на патници.

Во своите заклучоци, Советот на ЕУ ги утврдува основните мерки за хигиена и контрола на инфекцијата што треба да се применат кај сите прекугранични услуги за колективен превоз на патници, пишува Либертас.

Повеќе прочитајте тука