- Advertisement -
ЗанимливостиСвет

(ВИДЕО) Совет од 104-годишен докторанд

Совет од 104-годишен докторанд - Работник
139views

Во октомври 2020 година, Лусио Чикито на возраст од 104 годни, ја достави својата докторска теза. Г-дин Чикито е од Меделин, Колумбија. Докторирал на Универзитетот во Манчестер пред 77 години, имал успешна кариера како инженер во текот на целиот свој живот и бил ко-основач на најголемата енергетска компанија во Колумбија. Според него тајна на здрав живот се здрава исхрана, чести вежби, постојана упорност и дисциплина.