ЕкономијаПравдаСвет

Социјалниот работник кој испеал да украде 17 милиони долари за 25 години од социјалниот систем во Данска

Социјалниот работник - Работник
105views

После неколку години финансиски тешкотии, таа на крајот успеа да живее во луксуз. Но, начинот да се постигне тоа беше да се „оштети“ данската државна каса со 17 милиони долари.

Ова е приказната за Брита Нилсен, 65-годишна социјална работничка која успеа сама да изгради корупциска шема во она што важи за една од најмалку корумпираните земји во светот. Во текот на изминатите 25 години, оваа жена успеала да сокрие голем број измами за сметководство што се случиле пред очите на нејзините директори, објавија Бизнис Вести.

Целосниот текст прочитајте го тука