- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Со државни субвенции за придонеси ќе се стимулира покачување на платите на работниците

Со државни субвенции - Работник
411views

Со 39 милиони евра буџетски пари државата ќе го поттикнува приватниот бизнис сектор да ги покачи платите на работниците. Државата ќе ги покрива давачките за придонеси за зголемување на работничките плати од 600 до 6.000 денари.

Платата ја покачува бизнис секторот но државата ги субвенционира придонесите се со цел да го олесниме покачувањето и помалкју да ги чини работодавачите самото покачување. Притоа не ги празниме фондовите, тоа е многу важно дека фондовите ги добиваат своите приливи кои ги очекуваат, рече Царовска, пишува Тарутур.

Целосниот текст прочитајте го тука