- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Со сертифицирани работници за новите занимања на странските пазари

Со сертифицирани - Работник
216views

Во Македонија стана правило да се рече дека нема работници. Втората дилема е дали се квалитетни. Третата неизвесност е дали нашите работици ќе можат да бидат конкурентни на европскиот пазар на работна сила. Сертифицирање на работници кои работат во градежниот сектор, а кои имаат познавање за енергетска ефикасност, на оваа тема во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“ говори универзитетскиот професор, Христина Спасевска, објави Слободен Печат.

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement