- Advertisement -
НовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

СПМ: Подобро е зголемување за 5 %, отколку за 0%, како што е во полицијата

Уапceни четири лица - Работник
278views

Фејсбук статус на Синдикатот на полицијата во Македонија:

Додека Министрите од другите Министерства работат и се залагаат за вработените за подобрување на условите за живо и ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ, нашиот Министер Оливер Спасовски
е најдобар во тоа што знае и умее да го прави (срам ни е веќе да пишуваме за тоа😢⛔) . Ајде неколку работи ра разјасниме и да ги запрашаме вработените дали имаме ЗАДОВОЛНА ПОЛИЦИЈА ⛔
Министре Спасовски❗
❗Дозволете да Ве потсетиме дека веќе неколку години наназад ја “создадовте” и секојдневно ја промовирате паролата „Задоволна полиција безбедни граѓани“. Одтука ќе Ве запрашаме како прв човек во

Министерство за внатрешни работи

дали и сега откако ја заборавивте Полицијата сметате дека имаме ЗАДОВОЛНА ПОЛИЦИЈА⁉️

Создадовте само, состојба во Министерството која што нема и тешко ќе се исправи наредните години
На вработените во здравствениот сектор ИМ ЧЕСТИТАМЕ❗ за зголемувањето на платите, иако како Синдикат сметаме дека е премногу малку. Но, сепак е подобро од 0% колку што ќе добијат вработените во Полицијата 😢👮🏻👮🏼‍♀️