- Advertisement -
Економија

Според ОЕЦД овие земји имаат најдобри услови за работа за емигранти

Според ОЕЦД овие земји имаат најдобри услови за работа за емигранти - Работник
419views

Австралија, Шведска , Швајцарија, Нов Зеланд и Канада се добри опции за висококвалификувани работници, кои сакаат да емигрираат , се наведува во најновиот извештај на ОЕЦД.

Според извештајот на Организацијата за економска соработка и развој, овие земји нудат добри услови на пазарот за труд за висококвалификувани работници.

Advertisement

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement