- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

СПТОМ: Целосна поддршка за штрајкот на СОНК

СПТОМ: Целосна поддршка за штрајкот на СОНК-Работник
835views

Синдикатот на поштенските и телекомуникациските оператори на Македонија (СПТОМ) изразува целосна поддршка за оддржувањето на предупредувачкиот штрајк на СОНК кој е предвиден за почетокот на учебната година. Во писмото за поддршка на СПТОМ се вели:

“Сметаме дека солидарноста е клучна во остварувањето и унапредувањето на работничките права и искрено се надеваме дека нашите колеги од просветата ќе се изборат за достигнување на плата достојна за нивната професија.

Advertisement

Како синдикат, сметаме дека силата е во сплотеноста и ги охрабруваме просветните работници, да останат сплотени и да го искористат штрајкот како легитимен механизам за остварување на нивните права.”

Advertisement
Advertisement