- Advertisement -
ПравдаСветСиндикат

Србија: Воениот синдикат покренал тужба против министерот за одбрана, Александар Вулин

Србија: Воениот синдикат - Работник
519views

Воениот синдикат на Србија (ВСС) денеска соопштил дека го тужел министерот за одрана Александар Вулин, затоа што „на крајот од 2019 година, незаконски и спротивно на меѓународното право донел решение со кое се одбива барањето на Воениот синдикат за признавање на репрезентативноста кај работодавачот“.