- Advertisement -
Правда

Србија: Просветниот синдикат бара од Министерот да го врати филолошкиот смер

Србија: Просветниот синдикат бара од Министерот да го врати филолошкиот смер - Работник
468views

Унијата на синдикати на просветни работници денеска побара од Министерството за Образование на гимназијата во Крушевац да и се одобри отворање на конкурс за филолошки смер.

Гимназијата во Крушевац беше неодамна известена дека оваа година нема да биде распишан конкурс за запишување во овој смер, што како што велат од синдикатот предизвикало незадоволство кај учениците кои се подготуваат за овој смер, нивните родители и вработените во гимназијата.

„После 18 години успешно изедување на наставата, подигнување на човечките и техничките капацитети, исклучива популарност и 65 освоени награди, донесена е ваква неразбирвлива одлука, се наведува во дописот на синдикатот до Министерот за образование.