- Advertisement -
ПравдаСветСветот на работникот

Србија: 550 здравствени работници се заразени со коронавирус

Србија: 550 здравствени работници - Работник
141views
Министерот за здравство на Србија, Златибор Лончар рекол дека 550 здравствени работници во Србија се заразени од коронавирусот, од кои 50 се на болничко лекување.
Лончар навел дека здравствениот систем има доволно медицински персонал без оглед на оптовареноста на болниците и заморот на вработените.

„Се договараме и организираме, немаме проблем да некаде нема здравствени работници, во меѓувреме примаме и обучуваме луѓе, се подготвуваме за разни сценарија – рекол Лончар, пренесува Танјуг.

Advertisement

Advertisement