- Advertisement -
Светот на работникот

Српска претстава “Падот” ги обвинува надлежните за неодговорност за смртта на градежни работници

Српска претстава "Падот" ги обвинува надлежните за неодговорност за смртта на градежни работници-Работник
170views

Во последната година преку 100 работници настрадале во градежната индустрија во Србија. Вчера загинале уште двајца работници, но засега никој не бил обвинет за тоа. Претставата „Падот“, која се занимава токму со предметот за несигурност на работниците и нивната смрт, односно неодговорноста на надлежните за вакви трагични случаи, вели дека надлежните ги напаѓаат, поточно актерот Трифуновиќ, всушност обидувајќи се да ги маскираат овие грозни трагедии и проблеми што го опфатија локалното општество, но не им е грижа. Режисерот и актерот Младеновиќ и Трифуновиќ ја избрале токму оваа тема на обработка со цел да ја кренат свеста за праваата на градежните работници.

Advertisement

Advertisement