ПравдаСветСиндикат

Српските пензионери ќе поднесат кривична пријава против судиите во Уставниот суд

Српските пензионери ќе поднесат кривична пријава против судиите во Уставниот суд - Работник
95views

Здружението на пензионерските синдикати на Србија ќе поднесе кривична пријава против судиите на Уставниот суд, поради тоа што ни после пет години не ја зеле во предвид иницијативата за оценување на уставноста на законот за привремено намалување на пензиите, кои беше на сила од октомври 2014 година до 2018 година.

Здружението на почетокот на февруари, оваа година по трет пат испратило допис во кој бараат јасно да им се каже дали привременото намалување било законско или не, за да знаат дали има основа да бараат да им се вратат парите во полн износ