- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

(Видео) ССКО: Поддршка за најавениот предупредувачки штрајк на СОНК

ССКО: Поддршка - Работник
1.18Kviews

Претседателот на гранскиот Синдикат на станбено – деловни, комуналните, водостопански, локалносамоуправни, хотелиерство, угостителство и радиодифузни организации на РМ – ССКО, при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС, Зоран Антовски изрази поддршка за најавениот предупредувачки штрајк на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК, истакнувајќи дека надлежните органи во образованието ќе имаат доблест да ги исполнат барањата на СОНК.

 

Advertisement

Advertisement