- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

ССК: Кадровските решенија како инструмент за јакнење на економската дипломатија

ССК: Кадровските решенија - Работник
508views

Владеење на правото и борба против корупцијата, зајакнување на економската дипломатија, демонстрирање проактивно лидерство, како и минимизирање на поларизацијата во општеството предизвикана од континуираните политички превирања се клучните приоритети на деловната заедница кои беа презентирани во Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) на првата работна средба на претседателот на државата д-р Стево Пендаровски со претседателот на ССК, г-ѓа Данела Арсовска, претседателството и членови на Управниот одбор.

Претседателот на Сојузот, Арсовска, на средбата ги посочи најважните структурни реформи кои треба да бидат приоритет за национална и економска перспектива, а врз кои свое влијание има и претседателот како институција, пишуваат Бизнис Вести.

Целосниот текст можете да го прочитате тука