- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСиндикат

ССМ предлага минималецот да биде повисок за 1,000 денари

ССМ предлага минималецот да биде повисок за 1,000 денари - Работник
306views

Предлог на Сојузот на синдикати на Македонија е минималецот да се зголеми за илјада денари. Предлогот е доставен до Владата, а за него било разговарано и на последната средба на синдикалците со премиерот Зоран Заев во јули. Во моментов, минималната плата во Македонија изнесува 12.507 денари, пишува Независен.

Извор: Независен