- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСиндикат

ССМ предлага повеќе услови при пензионирање

ССМ предлага - Работник
310views

Сојузот на синдикати на Македонија е задоволен поради тоа што е прифатен нивниот предлог за воведување повеќе услови за пензионирање, но дополнително ќе се разгледува кои од условите ќе бидат земени предвид.

ССМ кон средина на јули уште еднаш јавно побара да се разгледаат нивните предлози, искажани преку ставовите на работниците, веднаш по изборот на новата Влада, бидејќи сметаат дека не може работници од различни дејности, кои имаат различна тежина на работа, да одат под исти услови во пензија.

Повеќе прочитајте на Лидер.мк