- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСиндикат

ССМ се задоволни од мерките на Владата – газдите кои нема да исплатат плати кривично ќе одговараат

ССМ се задоволни од мерките на Владата - Работник
198views

Сојузот на Синдикатот на Македонија се задоволни од мерките. Претседателот Дарко Димовски за тв 24 рече дека се заострени заштитните механизми.

Кај субвенционирање на платите се вметнува кривична одговорност за работодавачаите доколку тие не им ги исплатата платите на работниците, нешто што беше злоупотребувано во претходните месеци.

Неговата изјава погледнете ја тука