ЕкономијаСветСветот на работникот

Стапката на невработеност во Германија стигна до 4,8 отсто

Стапката на невработеност - Работник
122views

Со регистрирани 736.000 работни места во Бирото за вработување, побарувачката за работна сила останува голема. Сепак, тоа е за 71.000 работни помала побарувачка отколку во истото време минатата година.

Невработеноста во Германија е на најниско ниво од обединувањето на поранешна Источна и Западна Германија во 1990 година, објави денеска германската Федерална агенција за вработување (БА). Во ноември, 2,18 милиони луѓе беа невработени во земјата, со стапка на невработеност од 4,8 проценти, пишува Плусинфо.

Целосниот текст прочитајте го тука