- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Стареењето на општеството е најголема причина за недостигот на работна сила

Стареењето на општеството - Работник
257views

Според неодамнешната студија на ОЕЦД, населението во Македонија слично како и во сите земји членки на ЕУ продолжува да старее. Општествата кои стареат влијаат на системите за пензиско и социјално осигурување и економскиот раст на долг рок.

Според Организацијата на работодавачи на Македонија активното стареење би можело да биде клучно за спротивставување на демографските предизвици, пишува Емагазин.

Целосниот текст прочитајте го тука