- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Статистика: За една година лебот и житата поскапеле за 3,3 %, зеленчукот за 6,8%, туристичките аранжмани за 12,1 процент

Статистика: За една година - Работник
285views

Лебот и житата поскапи за 3,3 проценти, зеленчукот за 6,8 проценти, месото за 1,8 проценти, рибите и морските плодови за 2,1 процент. Трошоците за живот на македонските граѓани гледани по статистичкиот индекс во 2019 година во однос на 2018 година пораснале за само 0,8 проценти, но гледано по ставки, статистиката покажува дека индексот за една година најмногу пораснл токму кај основните намирници неопходни за живот, пишува Денар.

Целосниот текст прочитајте го тука