- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Стечајците со стаж под 15 години ги нема во новиот закон за материјално обезбедување

Стечајците со стаж под 15 години ги нема - Работник
921views

Меѓу 1.000 и 2.000 стечајци ќе добијат материјална помош до пензионирање со новиот закон за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на државата за кој денеска расправа Собранието. Но и овој закон, како што појаснуваат од Здружението на стечајци „Унит“, не го решава прашањето на сите стечајци во земјава. Останува да се реши уште проблемот со оние кои имаат под 15 години работен стаж и се помлади од 52 години (жени) и 55 години (мажи). Во оваа категорија можно е да припаѓаат околу 15.000 невработени, пишува Плусинфо.

Целосниот текст прочитајте го тука