- Advertisement -
Правда

Стивен Тајлер ја отвара и втората куќа за сместување на жртви од семејно насилство

Стивен Тајлер ја отвара и втората куќа за сместување на жртви од семејно насилство-Работник
322views

Водечкиот пејач на Аеросмит, Стивен Тајлер, е вистинскa рок ѕвезда на повеќе начини. Во февруари 2019 година, талентираниот музичар официјално ја отвори хумантираната куќа во Мемфис. Куќата на е посебно место и дом каде жените и девојките кои биле жртва на семејно насилство и злоупотреба можат да одат за да побарааат поддршка. Со сечење на свечена лента за време на церемонијата, куќата беше официјално отворена.

70-годишниот маж е многу активен во светот на филантропија. Со оваа неверојатно дарежлива сума од 500.000 американски долари, беше можно целосно да се реновира еден дом во Мемфис, со цел да им помогне на злоупотребените жени и девојчиња.

Ова е втора куќа за згрижување на жртви од семејно насилство што Тајлер ја отвори оваа година.