Стоматолошката комора ќе се изјасни дали ќе го крои моделот на плаќање на стоматолозите, откако ќе биде информирана од министерот Филипче

Стоматолошката комора на Македонија чека официјална информација по вчерашната средба меѓу министерот за здравство, Венко Филипче и едно од Здруженијата на приватни стоматолози – Здружението на приватни здравствени стоматолошки установи и приватни доктори по дентална медицина, на која најавениот протест на 6. ноември беше ставен во мирување, пишува Инфоплус.

Целосниот текст прочитајте го тука