- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Стопанствениците очекуваат на брзо формирање на Влада и нови мерки за одржување на економијата

Стопанствениците очекуваат - Работник
113views

Македонските компании мака мачат да преживеат. Шести месец од почеток на Корона кризата – се уште се борат да опстојат на пазарот и да ги зачуваат работните места.

Претседателката на ССК, Данела Арсовска за Канал 5 вели дека, стопанствениците се во очекување на брзо формирање на Влада и нови мерки за одржување на економијата.

Advertisement

„Состојбата во која се наоѓаат претпријатијата е незавидна, имајќи во предвид дека последната помош која што ја имаа во однос на тоа да се зачуваат работните места заврши со месец јуни. Што значи дека еве веќе втор месец, јули и август нема никаква помош за зачувување на работните места, меѓутоа и уште поголем проблем којшто се јавува, а за којшто алармираат оние коишто работат во реалната економија е дека се соочуваат со големи потешкотии во делот на одржување на ликвидноста.“ вели Данела Арсовска, претседател на ССК

Повеќе прочитајте на канал5.мк

Advertisement
Advertisement

Advertisement