Занимливости

Стојмановиќ за Лидер: За прв пат во Македонија имаме трилер книга

За прв пат во Македонија имаме трилер книга - Работник
243views

Новата книга на актерот Сашо Тасевски „Жена вредна злато“, која ќе биде промовирана на 12 ноември, во однос на сите други негови претходни книги многу се разликува и со самото тоа претставува огромно освежување за македонската читателска публика.

„За прв пат во Македонија имаме јасно дефинирана книга која што според нејзината жанровска определба и припадност се дефинира како трилер“, вели во интервју за Лидер, Магдалена Стојмановиќ, издавач и организатор на промоцијата на книгата на Тасевски.

 

 

Извор: Лидер