Според директорот на Делегацијата на германското стопанство во Македонија, Патрик Мартенс, стручниот технички кадар им е потребен како на компаниите кои сакаат да го прошират производството така и на инвеститорите кои ја разгледуваат можноста да инвестираат, пишува Мета.

Целосниот текст прочитајте го тука