- Advertisement -
ПравдаСиндикат

Студиска посета: Претставници на КСС оствариле средба со директорот на МОТ за југоисточна Европа

Студиска посета: Претставници на КСС - Работник
360views

Во рамките на студиската посета на Будимпешта на Националниот совет за Безбедност, Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија оствари средби со директорот на Меѓународната организација на труд – МОТ за Југоисточна Европа, Магнус Берге, со кој биле размените мислења за актуелните состојби за работничките права, за кои КСС секојдневно ги информира, истакнаа извори од редовите на КСС.

Тие изразиле загриженост и најавиле посета на Скопје, за што побрзо и порамноправно да се разрешат проблемите, во кои се наоѓаат работниците во моментот.

Advertisement

Од КСС оствариле средба и со дел на претставниците од Националниот Совет за Безбедност при Министерството за финансии на Унгарија, на која биле разменети добри практики и било разговарано за вмрежување, комуникација и соработка.

Advertisement
Advertisement