ПравдаСветот на работникот

Текстилците користат само пет дена одмор со потпис дека го искористиле целиот

Текстилците користат само пет дена одмор - Синдикат
234views

Штипското Здружение „Гласен Текстилец“ пред стартот на годишните одмори, но и користењето на ланските одмори забележува неправилности во одредени текстилни и кожарски компании во Источниот регион. Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“ истакнува  дека како и секоја година, пред летните одмори забележуваат повеќе прашања и проблеми околу користење на годишниот одмор, пишува Вечер.

Целосниот текст можете да го прочитате тука