- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Телма: Ребалансот на Буџетот најдоцна до крајот на септември или почетокот на октомври

Ребалансот на Буџетот - Работник
301views

Заменик-министерката за финансии Ширет Елези очекува ребалансот на Буџетот да биде готов најдоцна до крајот на септември или почетокот на октомври.

Во изјава за медиумите, заменик-министерката Елези рече дека во тек е фазата на преоценување на сите стапки од приходната и расходната страна на Буџетот.– Ребалансот на Буџетот е редовна пракса што се случува во текот на фискалната година. Се прави преоценување на сите стапки во расходната и приходната страна. Веќе сме во фаза на анализа во овој дел, објави Телма.

Целосниот текст можете да го прочитате тука