МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Тетовските пожарникари вчера одржаа протест

Тетовските пожарникари вчера одржаа протест - Работник
266views

Тетовските пожарникари, членови на Независниот синдикат денес преку мирен протест побараа решавање на проблемите со кои се соочуваат – дотраена опрема и лоша опрема за лична заштита, немаат здравствени прегледи, а згора на тоа, општината им крати од платите и не им ги исплаќа во целост дотациите што им следуваат. Потсетија на нивното барање за средба со градоначалничката на општина Тетово, Теута Арифи и спогодбено решавање на спорот, пишува ММС.

Целосниот текст можете да го прочитате тука