- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

ТИРЗ: Нема најави за отпуштање на вработени кај странските инвеститори

ТИРЗ: Нема најави - Работник
214views

Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони информира дека во моментов ниту еден странски инвеститор не најавил отпуштање на работници, ниту пак повлекување на инвестициите.

Во денешното соопштение од Дирекцијата на ТИРЗ се наведува дека во фабриките по налог на нивните централи од странство е препорачано производствениот процес привремено да запре и оти вработените се на платен годишен одмор кој ќе биде регулиран со надоместок на сите вработени, пишува Стандард.

Advertisement

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement