- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Третина од домаќинствата во Македонија немаат пари да си платат месечни трошоци

Третина од домаќинствата - Работник
259views

Во просек една третина од домаќинствата во регионот имаат проблем со навремено подмирување на режиските трошоци во последните 12 месеци, покажува годишното истражување на Евростат за приходите и условите за живеење.

Според податоците на Евростат за 2018 година, околу 36,9 проценти од домаќинствата во земјава имале проблеми со навремено плаќање на режиски сметки во изминатите 12 месеци, потоа следи Грција со 35,6 проценти, па Бугарија со 30,1 процент, објави Pressing TV.

Целосниот текст прочитајте го тука