- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Туризмот меѓу најпогодените гранки во Малешевијата

Туризмот меѓу најпогодените гранки - Работник
143views

Со откажани аранжамани и празни капацитети, во Малешевскиот регион започнува една од полошите сезони во туризмот. Како што информираат од поголемите туристички капацитети во Берово и Пехчево, поради здравтствената криза, сите аранжмани од мај до август се откажани, што сопствениците ги става во незавидна положба, поради „нула” приходите кои ги имаат.

– Се што беше закажано од странски и домашни туристи е откажано до август. Практично од месец март досега немаме никакви приходи од таквите аранжмани. За жал состојбата продолжува, што уште повеќе ја прави катастрофална сезоната, велат сопствениците на поголемите капацитети од беровско и пехчевско.

Advertisement

Повеќе прочитајте на бизнисвести.мк

Advertisement
Advertisement