Занимливости

Турција го забрани увозот на електорнски цигари, па дури и наргиле

Турција го забрани - Работник
150views

Турција денеска објавила во службените весници дека забранува увоз на електронски цигари и сродни производи.

Забраната ги покрива сите видови на производи кои се користат за електронско пушење, вклучувајќи уреди за електронски цигари, прибор, резервни делови и течности.

Како што пренесува Агенцијата Анадолија, се применува и на произведите со електронските цигари кои користат греење или палење, вклучувајќи го и електронското наргиле, без оглед на содржината на никотинот.