Тутунарите во Прилеп на протест, бараат реална проценка на тутунот

Дел од прилепските тутунари денеска протестираа и го блокираа патот Прилеп – Плетвар на излезот од градот. Бараат да се врати реалната проценка на тутунот и тутунарите да не бидат оштетени.

Реална процена на тутунот, а не закинување по класи и оштетување на тутунарите. Сите пункотови да бидат отворени и реално да се преземе родот кој е квалитетен, бараат дел тутунари од Прилепско кои еден час го блокираа магистралниот пат Прилеп- Градско на излезот од градот спрема Плетвар, објави МТВ 1.

Целосниот текст прочитајте го тука