- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Укинати бонусите на вработените во Кромберг и Шуберт

296views

Најголемиот работодавач во Македонија, Кромберг и Шуберт, одлучил на своите вработени да не им ги исплаќа бонусите за работа, односно да им ја плаќа само нето-платата. Револтирани работници до „Фактор“ реагираат дека иако работат со полна ефективност, наградите не можат да ги добијат како што тоа се правело порано за остварените таргети.

Произведувачот на кабалески снопови за возила во 2019 имаше 6.458 работници, додека изминатиот период тој број се намали на 5.028. Странскиот инвеститор во индустриската зона „Жабени“ наедно е корисник и на мерката од државната помош за исплата на 14.500 денари по работник.

Advertisement

Повеќе прочитајте на фактор.мк

Advertisement
Advertisement