- Advertisement -
Економија

Уникредит Банка ќе отпушти 10,000 работници

Уникредит Банка ќе отпушти 10,000 работници - Работник
378views

UniCredit банка, најголемата италијанска банка по обемот на средства, разгледува укинување на околу 10.000 работни места или десет проценти од својата глобална работна сила, како дел од новиот бизнис план кој ќе биде претставен во декември, објави Reuters повикувајќи се на два неименувани извори запознаени со ситуацијата.

Еден од изворите тврди дека банката ќе објави најмалку 9.000 откази кои речиси ќе бидат реализирани во Италија, пишува Денар.

Целосниот текст можете да го прочитате тука