- Advertisement -
СветСиндикат

Унијата бара поголема заштита и избор при работа од дома

Унијата бара поголема заштита и избор при работа од дома - Работник
170views

Од работниците не може да се бара да понесат дополнителни трошоци за далечинско работење, предупредува Икту

Владата треба да го разгледа законодавството за вработување за да осугура дека работниците кои се занимаваат со далечинско работење или работат од дома добиваат соодветна заштита, тврдат синдикатите.

Ирскиот Конгрес на синдикати (Икту) рече дека работните права мора да бидат зачувани кога луѓето работат надвор од традиционалното работно место.

Advertisement

Исто така, се вели дека работниците не можат да бидат приморани да сносат дополнителни трошоци кои се вклучени за работењето од дома.

Во понеделник, тој ќе објави упатство за оние кои работат од дома.

Advertisement
Advertisement

Во упатството, генералниот секретар на Икту, Патрициа Кинг, пишува: „Да се ​​работи од дома или од далечина од друга локација близу до дома, како што е дигитален центар или простор за соработка, има многу предности за работниците. На пример, може да го подобри балансот на работата и животот, да го намали времето за патување и да ви заштеди пари.

„Сепак, во отсуство на колективно договорена политика на компанијата за домашна работа, работниците можат да се соочат и со предизвици, како што се работа со зголемени часови, чувство на осаменост и стрес и побавно напредување во скалата на кариерата“.

Законско право

Офицерот за социјална политика во Икту, Лаура Бамбрик, рече дека заштитата на работниците е потребно да се одржи во чекор со промените на начините на работа и празнините во законот што треба да бидат разјаснети.

Таа рече дека многу работници изразиле интерес да продолжат со далечинско работење. Сепак, рече таа, за разлика од работниците на друго место во ЕУ или Велика Британија, ирските работници немале законско право да работат флексибилно, вклучително и работа од дома.

„Според сегашниот закон, далечинското работење е исклучиво во дискреција на работодавачот“.

Таа рече дека Икту бара промена во законот за да му се даде на секој работник законско право да бара флексибилно работење.

Г-ѓа Бамбрик рече дека, за некои работници, „масовниот домашен експеримент е стресен“.

Комунални трошоци

Повисоките трошоци за комунални услуги и широкопојасен интернет беа меѓу најчестите поплаки пријавени до синдикатите, рече таа.

„Работниците од далечина не треба да ги сносат трошоците за водење на бизнисот“, рече таа. „Икту повикува на преглед на адекватноста на дневниот надоместок без данок од 3,20 евра што го плаќаат работодавците на домашните работници и за плаќање на овој додаток да се направи задолжителен“.

Водичот за Икту вели дека флексибилните аранжмани треба да бидат во согласност со законодавството за работното време. Минимално, работниците имаат право за одмор од 11 последователни часови на 24-часовен период.

Извор: irishtimes.com

Advertisement