- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

УПОЗ бара колективен договор, во спротивно најавува штрајк

УПОЗ - Работник
357views

Синдикатот на УПОЗ повеќе нема да чека. Или бенефициите и условите за работа на судските административци ќе бидат еднакви на оние во приватниот или генерален штрајк. Синдикалците се жалат дека колективниот договор им е стар повеќе од 20 години, не добиваат регрес за годишен одмор, дневниците за пат им се укинати одамна, работат под притисоци кои повеќе не сакаат да ги трпат. За зголемувањето на платата од 5 отсто велат дека не е лошо, но можело и повеќе, објави АлсатМ.

Целосната објава погледенете ја тука